Waarop letten bij het aannemen van personeel

De zaak loopt goed, en het werk wordt steeds meer. Teveel om het alleen te doen, of de werkdruk voor het reeds voorhanden personeel wordt te hoog. Het wordt dus tijd, om op zoek te gaan naar versterking voor het team!

Ook al is het onmogelijk, om een garantie te geven voor het vinden een perfecte kandidaat, zo zijn er toch een aantal belangrijke dingen waarop een potentiële werkgever op zijn zoektocht naar geschikt personeel zeker dient te letten.

Hoe kom je aan werkzoekenden?

Denk hierbij aan verschillende wervingsmogelijkheden: Arbeids- of uitzendbureau, vacature in de krant, melding op social media, bekendmaken van de vacature bij klanten, leveranciers, vrienden, familie e.d.

Wat wordt er van de kandidaat verwacht?

Welke werkzaamheden dienen uitgevoerd te worden? Welk opleidingsniveau en welke praktijkervaring is hiervoor belangrijk? Over welke persoonlijke eigenschappen dient een sollicitant te beschikken, om optimaal met klanten, leveranciers en eventuele collega’s om te gaan? Zijn bepaalde kwalificaties van belang zoals talen, rijbewijs e.d.? Waar dient de sollicitant vandaan te komen (reistijd e.d.)?

Welk budget is voor een werknemer beschikbaar?

Zoek de juiste kandidaat voor het juiste werk en pas het salaris naar kwaliteit aan. Een jonge werknemer met weinig ervaring zou niet meer mogen verdienen, dan een ervaren en goedopgeleide medewerker in hetzelfde bedrijf. Stel zeker, dat er ook voldoende budget is voor de werknemer, als het even wat minder goed gaat met het bedrijf, of als de werknemer ziek wordt. Eventueel zijn bepaalde risico’s te beperken door passende verzekeringen of aanpassingen in het contract.