Illustrator en Indesign; de onbekende mogelijkheden van Adobe

Creatief zijn met Adobe software en speciale mogelijkheden

Adobe software en vormgeving

Met de design-software van Adobe kun je alle kanten uit. Altijd handig als je van ontwerpen en design houdt.
Photoshop is natuurlijk een van de bekendste. Maar er zijn ook speciale programma’s waarmee je professioneel kunt illustreren zoals bij Adobe Illustrator. Dit programma zorgt ervoor dat je illustraties kunt maken als grafisch vormgever maar ook voor films, cartoons, boeken en veel meer.
Illustrator laat de kunstenaar juist alle opties zien om het perfecte 3D of 2D kunstwerk neer te zetten. De uitgebreide tools zorgen er dat afbeeldingen in elke stijl kunnen worden gecreëerd. Met Indesign kun je complete tijdschriften, boekwerken, blogs en artikelen maken met diverse layouts naar wens.
In After Effects kun je speciale effecten voor films, programma’s, videoclips en reclamespots ontwerpen. Denk aan een vuur effecten, monsters, explosies geweerschoten en talloze andere realistische effecten.

Illustrator van Adobe

Illustrator is voor tekenen en schilderen in digitale variant. Indien je animaties wilt maken, kun je Illustrator ook perfect gebruiken. Je kunt er elk soort kunstwerk mee maken zowel 2D als 3D. Patronen en kleuren in het programma zijn eindeloos. Je kunt met diverse kwasten lijnen zetten in verschillende stijlen en diktes.
Ook het toepassen van paden en geometrische vormen behoren tot een van vele tools in dit programma. Voor grafische vormgeving is Illustrator een professioneel programma. Maar het programma is ook prima mee te werken als hobby Illustrator.

Indesign

Met Indesign kun je layouts voor teksten ontwerpen samen met typografie in diverse stijlen. De layout kan worden gemaakt door middel van blokken, stijlen, marges, typografie en regelafstanden. Elke layout naar wens kan tot op de millimeter worden gecreëerd.
Indesign is professionele software voor onder andere redacties van kranten en tijdschriften maar ook voor internet blogs en artikelen. Tussen teksten kunnen eenvoudig parafen, illustraties en afbeeldingen worden toegevoegd met Indesign. Samen met Illustrator kan Indesign een handige tool zijn.
indesign cursus

After Effects

Voor degene die films monteert en maakt is After Effects een geschikt programma. Met dit programma creëer je speciale effecten voor films. Op de tijdlijnen zijn deze effecten te plaatsen van een geïmporteerd video bestand. De speciale effecten kunnen ook apart worden geëxporteerd als videobestanden. Zowel teksten als professionele fantasie effecten kun je met After Effects realistisch creëren. Dit programma is prima samen te gebruiken met Adobe Première waar je films mee monteert.