Ledstrip in een modern lichtplan

 

Een ledstrip is een flexibele strook waar led lampjes op zijn gesoldeerd. Deze strip kan in elke lengte af worden geknipt, waardoor de strip altijd precies past. Ledstrips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren van helder wit en warm wit tot rood, groen en blauw. Hierdoor zijn de strips geschikt voor elk interieur. Vooral in een modern interieur komt led verlichting goed tot zijn recht. Ledstrips zijn bovendien makkelijk te monteren en niet duur.

In de woonkamer

Er zijn verschillende manieren om ledverlichting te verwerken in het lichtplan van je woonkamer. Wanneer je een verlaagd plafond hebt, is het uiteraard mogelijk om deze te verlichten door middel van led strips. Achter de televisie is ook een ideale locatie. Zo wordt die donkere hoek op een moderne manier uitgelicht.

Daarnaast kun je led verlichting terug laten komen in een vitrinekast, een televisie meubel of een ander meubel. De mogelijkheden in de woonkamer zijn eindeloos. Het is bovendien mogelijk om te kiezen voor dimbare led strips, waardoor je altijd de ideale sfeer kunt creƫren.

In de keuken

Met led verlichting kun je je keuken een compleet nieuwe look geven. Denk bijvoorbeeld aan led verlichting onder of boven de keukenkastjes, als werkbladverlichting, rondom een keukeneiland of juist langs de keukenplinten. Led verlichting is ook verkrijgbaar in helder wit, waardoor led verlichting niet alleen geschikt is als sfeerlicht, maar ook als werklicht. Speciaal voor gebruik in de keuken en badkamer zijn spatwaterdichte strips te koop.

Op kantoor

In de badkamer

Led verlichting in de badkamer geeft je badkamer een unieke, moderne uitstraling. Door de juiste toepassing van led verlichting kun je de illusie wekken dat meubels zweven. Gekleurde verlichting kan bovendien een kleurelement toevoegen in een anders witte badkamer. Ook voor de badkamer is het aan te raden om te kiezen voor spatwaterdichte strips.

Op de trap

De trap is een populaire locatie voor het gebruik van led strips. Meestal wordt gekozen voor het plaatsen van strips onder de treden. Je kunt er ook voor kiezen steeds een tree over te slaan of gebruik te maken van verschillende kleuren verlichting.

Op de fiets