Auto Accu Leeg…. Wat Nu?

Het kan u zo gebeuren, uw auto of motor start niet meer. Maar wat nu? Er zijn verschillende oorzaken zoals een kapotte dynamo of de accu zelf die het begeven heeft. Maar vaak is het veel simpeler dan dat.

Als u de lichten van de auto laat aanstaan of u luistert radio zonder dat u aan het rijden bent, kan de accu ook snel leeg raken.

Of u heeft een lange tijd de auto of motor niet gebruikt. Voor u naar de garage gaat om een controle te laten uitvoeren kunt u zelf ook proberen de accu weer tot leven te wekken. Daarvoor zijn er startkabels en acculaders.

Startkabels zijn enigszins handig, als er een andere auto in de buurt is en die u kan helpen. Helaas is dit niet altijd het geval. Dan kunt u toch het best een acculader bij de hand hebben. Deze zijn er in een prijs klasse van €14,99 tot ongeveer €679,- maar een goede en betaalbare acculader ligt rond de €100,-.

Typen acculaders

U moet erg goed opletten of de acculader die u koopt past bij het type accu wat u heeft. Want die wilt u natuurlijk opgeladen hebben. Er zijn een paar typen acculaders loodgel accu’s loodzuur accu’s loodvlies accu’s  AGM accu’s en calcium accu’s. U kunt op de accu lezen welk type u heeft en aan de hand daarvan de goede acculader kopen.

Sommige acculaders hebben zelfs bluetooth verbinding waarmee kan worden bijgehouden hoe vol de accu is. En kunt u het hele proces volgen en bijsturen via uw smartphone of tablet.

Gevaren

Als u de accu oplaad met een accuoplader zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Bij het laden van uw accu komt explosief knalgas vrij, daarom is het altijd standaard om voor goede ventilatie te zorgen. Houdt de accu uit de buurt van vonken, open licht en andere voorwerpen die een explosie kunnen veroorzaken.

Als u een accu bij gaat vullen zorg dan altijd dat u goed de handleiding volgt, oogbescherming op hebt en dat u zuurbestendige handschoenen draagt. Zorg ten alle tijden dat kinderen en dieren uit de buurt zijn.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.