Design zonwering heeft gunstig effect op uw huid

Zonwering, lamellen of overkapping hebben gunstig effect op uw huid

Bezoekers van deze website zullen de verzorging van hun huid wellicht net zo belangrijk vinden als het onderhoud van hun karpet of dressoir. Daarom willen we in dit artikel een niet zo bekende maar wel heel goede tip geven. Want wist u dat zaken als zonwering, luxaflex of een overkapping een gunstig effect hebben op een betere huid? 

Niet alleen in de zomer maar in bijna alle maanden kan binnenvallende zon namelijk leiden tot schadelijke UV-straling waar uw huid niet op zit te wachten. 

Door roteren en bijstellen nog altijd voldoende daglicht in huis

Bescherming in de vorm van luxaflex, lamellen, een design vormgegeven zonwering, markiezen of een overkapping houdt zonlicht tegen. Gelukkig hoeft dit niet altijd te betekenen dat u binnen te weinig daglicht heeft. Denk aan de handige rotatiemogelijkheden van bijvoorbeeld lamellen of de technische- of handbediening van zonneschermen die u elk moment naar wens kunt afstellen.

Daglicht in huis

Bedenk dat de zon er altijd is, ook als het sneeuwt of regent. Zonlicht geeft ons energie, levenslust, warmte en toevoer van vitamine D. Zon doet de mens veel goed, alleen: zo’n tien procent van het zonlicht behoort tot de categorie ultraviolette straling (UV).

Overdosis UV-straling kan soms huidkanker veroorzaken

Zonlicht bepaalt tevens de mate waarin we als mensen melatonine aanmaken, het goedje dat de huid beschermt tegen pigmentatie. De zogeheten UV-A en UV-B-stralen tasten de biochemische structuur van de huid aan. 

Het bekendst zijn de vrijkomende ontstekingsstoffen die bij felle zon de huid laten verbranden, maar ook het onderhuidweefsel wordt aangetast zodat rimpels kunnen ontstaan. 

Soms leidt een overdosis UV tot verzwakking van het immuunsysteem, waardoor in het ergste geval huidkanker kan ontstaan. 

Goede huidverzorgingsproducten bieden soelaas

Het Belgische Brush on Block is een voornaam producent van huidverzorgingsproducten die nou eens écht afrekenen met wat ze beloven. De oprichter van dit bedrijf kreeg ooit zelf huidkanker en heeft daarom als missie de meest effectieve en preventieve huidverzorgingsproducten op de markt te brengen.