Gardena Tuingereedschap | Altijd handig en makkelijk

Tuingereedschap van Gardena
Altijd handig dat tuingereedschap van Gardena

Het is heden ten dage  moeilijk voor te stellen, maar Gardena’s introductie van het combisysteem in 1976, veroorzaakte een ware revolutie in de tuin. Het idee om aan één steel meerdere tuingereedschappen te koppelen, was kosten- en ruimtebesparend. In een handomdraai verander je een bezem in een hark, schoffel, voegenkrabber of ragebol. Ook nu is slim combineren nog steeds actueel en maken veel huishoudens gebruik van de vele mogelijkheden van Gardena.

Nu kun je natuurlijk ook met een eenvoudige hark, een schoffel van de kringloop en de schep die je ooit van je vader gekregen hebt, prima in de tuin werken. Maar het gaat toch allemaal een stuk makkelijker met hulpmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor in de tuin.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is speciaal tuingereedschap voor. Dat gereedschap vind je her en der bij tuincentra, winkels of in gespecialiseerde of algemene en uitgebreide webshops op internet zoals Conrad, Coolblue en Bol.com.

Gardena is één van de vele merken van tuingereedschap, naast bijvoorbeeld Wolf Garten, Eurom, Gloria, Hendrik Jan of Güde.

Het meeste gereedschap zal lang mee gaan, want alle bovengenoemde merken zijn prima. Er is natuurlijk wel een verschil als je als hobby in je tuin werkt of een professionele tuinierder/hovenier bent. In dit artikel gaan we het alleen over Gardena Tuingereedschap hebben. De anderen komen een volgende keer aan de orde.

Gardena tuingereedschap voor al uw tuin karweien

Gardena is bij velen het bekendste merk als ze het hebben over tuingereedschap. De reclame en marketing van dit Duitse bedrijf (opgericht in 1961 in Ulm) hebben ze al jaren prima voor elkaar.

Zo promoot Rob de Tuinman al jaren op televisie Gardena gereedschap, zoals in onderstaand filmpje de verticuteermachine en -hark:

De Duitse firma werd dus opgericht in 1961 door de verkopers Werner Kress en Eberhard Kastner. Eerst importeerden ze Franse tuingereedschappen. De definitieve doorbraak vond plaats met de introductie van het Original GARDENA System in 1968. Dankzij de innovatiekracht, de kwaliteit van het merk en de grote voordelen voor gebruikers, is GARDENA in slechts enkele jaren uitgegroeid tot een wereldwijd erkende fabrikant van intelligente/eenvoudige producten en systemen op het gebied van besproeiing en onderhoud van tuinen. Sinds 2007 is het bedrijf onderdeel van de Zweedse Husqvarna Group.

Onderhoud tuin met Gardena

Stuk voor stuk zullen de gereedschappen en tools je helpen jouw tuin in goede conditie te houden. Ook kun je het gereedschap van Gardena gebruiken voor het fijnere werk, zoals het bijhouden van een bloemenhof of moestuin.

Algemeen bekend is het Gardena combisysteem. Het combisysteem is handig, want je kunt een aantal stelen combineren met meerdere accessoires. Dit stelt jou in staat om heel wat tuinkarweien handig te kunnen uitvoeren. Een steel kan dienst doen als een hark, een gazonhark of zelfs een sneeuwschop! Onderhoud uw tuin in een hand omdraai.

Slim hebben ze bij Gardena (wat ze trouwens zelf consequent als GARDENA spellen) een vast kleur gekozen voor hun gereedschap, namelijk oranje. Die kleur komt overal terug; in gereedschappen, maar ook in besproeiingsproducten, zoals kraan- en slangkoppelingen en besproeiingsaccessoires. Voor de ‘domme’ tuinierder een teken dat het gecombineerd of gekoppeld kan worden.. Met zijn karakteristieke design en het degelijke Duitse fabrikaat is Gardena in de afgelopen decennia een tijdloze klassieker geworden in Europese tuinen..

De tuin met gemak onderhouden

Bij Gardena vind je zeker de juiste producten om elke klus in jouw tuin te klaren. Of het nu gaat om het opruimen van een tuin, het onderhoud of de (her)aanleg ervan. Voor ieder karwei biedt Gardena een tool waar iedereen mee uit de voeten kan. Het gereedschap is gebruiksvriendelijk, efficiënt en comfortabel. Kortom: Gardena maakt werken in de tuin leuker en makkelijker.

Gardena heeft handige druksproeiers om de planten in jouw tuin te beschermen of te voeden. De planten in jouw tuin zullen je dankbaar zijn en goed groeien. Het losmaken van de grond ging nog nooit zo makkelijk als met de bodemfrees van Gardena. Hierdoor krijgt de grond voldoende lucht waardoor die vruchtbaar wordt. Rob heeft het er in bovenstaand filmpje ook over.

Nieuwe plantjes zullen binnen een mum van tijd uitschieten. In de herfst kun je snel verlost zijn van alle blaadjes die gevallen zijn door beroep te doen op de één van de bladblazers. Het gras zal niet verstikken onder een dik bladerdek en niemand zal uitglijden over de natte blaadjes op de stoep.

Gardena handschoenen

Een van de meest handige en best verkopende accessoires van Gardena zijn ongetwijfeld de handschoenen. Wanneer je handschoenen draagt, blijven je handen namelijk schoon en beschermd tijdens de karweien die je uitvoert. De Gardena handschoenen zijn haast onmisbaar voor iedereen die regelmatig in de tuin te vinden is! Als je werkt met elektrische machines raden wij altijd aan om handschoenen te dragen voor je eigen veiligheid.

Gardena in de 21e eeuw

Gardena gaat erg met zijn tijd. Iedereen kent nu wel robotmaaiers, maar Gardena gaat nog een stapje verder qua innovatie. Je hebt geen omkijken meer naar je gazon.

Ook het besproeingssysteem is supermodern. Onderhoud en besproeiing kan via een app op je mobiel geregeld worden.

Het enige dat je rest is gaan zitten in je tuin en genieten maar.

Photo by Kelsey Chance on Unsplash

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.