Van een saai exemplaar een design product maken

Bij een koelbox denken de meeste mensen niet aan design. Het is vooral een gebruiksvoorwerp dat erg handig is op het strand. Gekoelde drankjes erin en je hebt de hele dag een verkoelend biertje of drankje.

Design koelbox
© Flickr (under CC)

Functioneel

Nu dient een koelbox ook vooral functioneel te zijn. Het gaat natuurlijk met name om het koelen. Een leuk kleurtje is mooi, maar als je biertje lauw is na een paar uurtjes als je zelf helemaal verhit bent geraakt, is het natuurlijk een waardeloos ding.

Maar het oog wil ook wat: Zeker op het strand…. ;-).

© Flickr (CC)

Coca Cola-koeltas

Erg voor de hand liggend is een opdruk van Coca Cola op je koeltas of –box. Maar de meest coole koelbox vonden we bij Hammacher Schlemmer. Voor nog geen vijfhonderd dollars heb je een Volkswagen Transporter T1 als koelbox. Cool he? En als je even zoekt, vindt je hem zelfs voor 350 euri’s in een Nederlandse webshop….

Transporter Coolbox

Transporter Coolbox

De Transporter Coolbox heeft een inhoud van 26 liter. Met wat ice-packs erbij kun je hier makkelijk een 8 grote flessen een uurtje of twaalf mee gekoeld houden.  Doordat de voorwielen kunnen draaien en er een stabiele dissel aanzit, is de Transporter Coolbox ook makkelijk te manoeuvreren op het losse zand van bv het strand.

Waar je dus je Transporter ook heen trekt, je maakt de blits!